Често задавани въпроси

Ремаркетинг

1. Как работи?

Ремаркетингът дава възможност да сервирате Вашата реклама на потребителите, които са посетили поне веднъж Вашия сайт и по този начин ясно са изразили интерес към предлагания от Вас продукт или услуга. Потребителите, които са били вече на Вашия сайт, продължават да виждат Вашите реклами когато посещават всеки един от сайтовете в мрежата на Adwise. Ремаркетингът ви дава възможността да останете в непрекъснат контакт с Вашите потенциални клиенти и да им напомняте за предлаганите от Вас продукти и услуги, дори и след като те напуснат сайта Ви.

Подходът е доказал своята ефективност за широк набор от бизнеси, като е интегриран във всички водещи CPC платформи.

нагоре2. Как може да създадете ремаркетинг кампания?

За да стартирате първата си ремаркетинг кампания трябва да добавите домейна си в менюто „Ремаркетинг“/ „Добавяне на домейн“.


След добавянето ще видите опцията „Генерирай код“. Поставете tracking pixel кода на сайта си и натиснете бутона „Активирай“ или изчакайте до 24 часа, за да се изпълни автоматичната проверка на домейна Ви. 


Когато вече имате активен домейн, можете от меню „Нова кампания“ да създадете нова кампания за този домейн – имате възможност да изберете дали функционалността да е валидна за всички страници или за конкретна страница във Вашия сайт.

Настройките на създадената ремаркетинг кампания важат за всички рекламни групи в тази кампания, независимо от настройките за таргетиране. 


Adwise Ви дава възможност да зададете дължината на периода, през който искате конкретния потребител да присъства във Вашите ремаркетинг групи.

Минималната дължина е 1 ден, максималната - 30 дни. 
При следващо посещение на потребителя на сайта Ви, броячът ще се рестартира и ще периодът ще започне да се изчислява от начало.

нагоре 3. Къде се показва рекламата ми?

Рекламите с включен ремаркетинг се показват на всички сайтове от групата на Нет Инфо и партньорските сайтове на AdWise.

Рекламата се показва само на потребители, които са част от Вашата ремаркетинг аудитория.

нагоре4. Колко струва?

Няма увеличение на минималните цени на клик за ремаркетинг кампаниите - минималните цени са 0,10 лв. на клик за текстова реклама и 0,25 лв. - за реклама с банер на клик. 


Реалната цена на клик, която ще заплатите, зависи и от наддаванията на други рекламодатели, които искат да покажат тяхната реклама на потребителите от Вашата ремаркетинг листа.

нагоре5. Полезни съвети

• За момента платформата ни не поддържа сервиране на ремаркетинг пиксела през third-party serving решения, напр. Google Tag Manager. Ако използвате подобно решение, моля свържете се с нашия екип.

• Препоръчително е поне първоначално Вашата ремаркетинг кампания да стартира и да е онлайн паралелно със стандартна Adwise рекламна кампания. По този начин ще можете да съберете по-бързо информация за Вашата ремаркетинг аудитория.

• При използване на ремаркетинг не е препоръчително да задавате допълнително таргетиране по пол и възраст. Ако го изполвате е възможно рекламата Ви да не достигне до част от потребителите, които са проявили интерес към сайта Ви, с което може да намалите шанса си за продажба.

• Таргетирането по регион трябва да се прави разумно - ако Вашият бизнес е строго ограничен в даден регион (напр. ресторант или фитнес), би имало смисъл да го използвате, но във всички останали случай - не.

• Препоръчваме за ремаркетинг кампаниите да използвате специални криейтиви, различни от криейтивите на стандартните Ви рекламни кампании. По този начин засилвате ефекта на Вашето послание към потребителя - не забравяйте, че тези хора вече са били на Вашия сайт и имат в подсъзнанието си информация за Вашите продукти.